top of page
  • Фото автораdemidont.com

 Вихідні та святкові дні під час війни




24 березня набрав чинності Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text), яким встановлюються, зокрема, нові правила щодо часу роботи та часу відпочину.

Зміни, які передбачені відповідним Законом та застосовуються в період дії воєнного стану:


1. Святкові дні, які припадають на будні дні, є робочими. Відповідне правило стосується всіх без виключення державних свят. Так, статтею 73 Кодексу законів про працю України встановлено, що 9 травня День перемоги - святковий день. Цього року 9 травня припадав на будній день (понеділок), який був робочим.


2. Якщо святковий день збігається з вихідним днем, вихідний день НЕ переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто, цього року святкування Великденя відбувалось 24 квітня (неділя) і за загальним правилом наступний день після Великодня мав бути вихідним, однак цього року 25 квітня був робочим днем. Аналогічна ситуація із 1 травня (Днем праці), який припадав на неділю (вихідний день), тому 2 травня також був робочим днем.


3. Не застосовується заборона щодо роботи у вихідні дні.


4. Не відбувається компенсація за роботу у вихідний день.


5. Не відбувається скорочення на одну годину тривалості робочого дня напередодні святкових і неробочих днів для працівників з нормальною тривалістю робочого часу.


6. Тривалість роботи при шестиденному робочому тижні може перевищувати 5 годин напередодні вихідних днів.


У випадку закінчення війни, скасовується воєнний стан, припиняється дія даного Закону і тоді святам бути. Посвяткуємо після перемоги України!

Про інші особливості трудових відносин у період воєнного стану можете дізнатись у таких статтях:



Слава Україні!

Героям слава!


bottom of page