top of page
  • Фото автораdemidont.com

Вторинний ринок нерухомості. Ризики та переваги.

Серед переваг купівлі житла на вторинному ринку можна виділити те, що будинок, або квартира у багатоквартирному будинку уже збудовані і ви достеменно знаєте що купуєте, як це виглядає. Таку покупку можна здійснити у найкоротші терміни. Ціна на нерухомість на вторинному ринку зазвичай стабільніша і якщо ви в майбутньому захочете продати таку квартиру, ціна може бути подекуди вища, аніж на первинному ринку. Також можна знайти квартиру уже з ремонтом, який підходить саме вам.


Попри все, потрібно пам’ятати і про недоліки такої нерухомості, а саме: комунікації, матеріали з яких зроблений будинок, ліфт та інші речі можуть бути застарілими. Недоліки квартири та ремонту в ній доведеться виправляти самостійно.

Вторинний ринок також має певні ризики, пов’язані з юридичними аспектами, які вимагають детальної професійної перевірки юристом.


Наприклад, нерухомість може бути об’єктом судового спору. Дуже часто таке майно перебуває у спільній сумісній власності, а згоди одного з подружжя на продаж такого майна немає. Проблеми можуть виникнути, якщо у такій квартирі прописані неповнолітні особи, а іншої нерухомості у власників квартири немає.

Також попередніми власниками може бути здійснено наприклад, самочинне будівництво або перепланування квартири та не розроблено відповідних документів. Ще однією популярною проблемою слугує неприватизована земельна ділянка під будинком.


Як бачимо, плюсів та мінусів на ринку вторинної нерухомості вдосталь, тому при виборі житла, щоб не натрапити на «кота в мішку», радимо проконсультуватися із досвідченими юристами.

За консультацією звертайтесь за номером +380670773399.

bottom of page