top of page
  • Фото автораdemidont.com

Дія діє!



23 серпня набув чинності Закон України 1368-IX "Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".


Відтепер ніхто не матиме права не приймати ID-картку та біометричний закордонний паспорт у Дії, повідомляє прес-служба Мінцифри.

Україна — перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи.

Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон.

Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача.

paperless.diia.gov.ua — єдиний портал, де зібрані інструкції щодо роботи та використання цифрових документів. Там ви зможете знайти все — від авторизації в застосунку чи на порталі до отримання електронного підпису. Там з’являтимуться нові інструкції, як тільки запускатимуться нові електронні послуги.

“Над тим, щоб Дію приймали всюди, наша команда працювала весь цей час — ще до прийняття закону. Для цього ми створили спеціальний відділ впровадження. Це команда, яка робить так, щоб е-послуги надавались якісно, а Дію приймали всюди — від магазинів до Верховної Ради. Працюємо над тим, щоб полегшити процес переходу до режиму “без паперів” для кожного”, — зазначив Михайло Федоров.

Якщо у вас після 23 серпня не приймають Дію, звертаєтеся до служби підтримки Мінцифри.


bottom of page