top of page
  • Фото автораdemidont.com

Закінчився строк дії документів в період воєнного стану?


21 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану», яка встановлює, що:

  1. посвідки на тимчасове чи постійне проживання, крім тих, які оформлені громадянам рф, строк дії яких закінчився або які підлягають обміну відповідно до законодавства після 24 лютого 2022 р., підтверджують законні підстави для тимчасового чи постійного проживання в Україні та право на в’їзд в Україну на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення чи скасування;

  2. паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 р. та після 24 лютого 2022 р., та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 р. та після 24 лютого 2022 р., є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.


Важливо:
  • Іноземці або особи без громадянства, крім громадян рф, зобов’язані в установленому законодавством порядку подати документи для обміну відповідних посвідок на тимчасове чи постійне проживання протягом 30 календарних днів з дня припинення або скасування воєнного стану;

  • Паспорти громадян України у випадку, передбаченому в п. 2 даного допису, підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.


Слава Україні!

Героям слава!


bottom of page