top of page
  • Фото автораdemidont.com

Лондонський суд з міжнародного арбітражу (ЛСМА)

Ще одна цікава арбітражна установа - Лондонський суд з міжнародного арбітражу (ЛСМА). Його було засновано в 1892 році. Він є однією з провідних світових установ з вирішення комерційних спорів. ЛСМА надає ефективне, гнучке та неупереджене адміністрування з арбітражу та інших процедур альтернативного вирішення спорів, незалежно від місця розташування та за будь-яких систем права. Близько 80% зі всіх учасників арбітражного процесу не є англійцями, що підтверджує міжнародний статус ЛСМА.



ЛСМА має доступ до найбільш кваліфікованих і досвідчених арбітрів, медіаторів та експертів з багатьох юрисдикцій, з найширшим колом спеціалізації. Послуги з вирішення спорів ЛСМА доступні для всіх сторін договору, без жодних вимог членства.


Що цікаво, судовий збір не залежить від суми спору. Сторони сплачують реєстраційний збір в розмірі 1 950 фунтів стерлінгів та здійснюють погодинну оплату послуг арбітрів (до 500 фунтів стерлінгів за годину) та секретаріату суду (від 165 до 280 фунтів стерлінгів за годину).


При вирішенні спорів ЛСМА керується власними арбітражними правилами, з якими можна ознайомитись тут: https://www.lcia.org/Dis.../lcia-arbitration-rules-2020.aspx


Для того, щоб спір вирішувався ЛСМА, потрібно включити в договір наступне положення: https://www.lcia.org/Disput.../LCIA_Recommended_Clauses.aspx


bottom of page