top of page
  • Фото автораdemidont.com

Повістка = відповідальність за порушення?


Доволі непоодинокими випадками, а далі все частішими є вручення повісток за керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, порушення комендантської години, вчинення хуліганства та багато інших порушень.


Ми як адвокати розуміємо стан, в якому перебуває вся держава сьогодні, але хочемо висловити свою громадську позицію.


Вручення повісток є однією із процедурних дій з метою забезпечення безпеки країни. Відтак, вручення повісток НЕ може подаватися в соціумі як відповідальність за порушення, оскільки за своєю природою це зовсім інша процедурна дія. В іншому ж випадку, розвиток відносин, за якими вручення повісток асоціюється з відповідальністю за вчинення порушення, сприяє формуванню в соціумі неправильного світогляду.

Повістка - це НЕ відповідальність, а громадянський обов’язок громадянина захищати свою Вітчизну!

Відповідний обовʼязок передбачений ст. 65 Основного закону України.


Обовʼязок із захисту Вітчизни є необхідною умовою існування держави, а основний зміст і спрямованість діяльності останньої полягає саме в захисті кожного з нас. Дане твердження підтверджується тим, що в ст. 3 Конституції України передбачається, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.


Тому логічним висновком є те, що задля захисту найвищої соціальної цінності в Україні (людини, її життя і здоров'я, честі і гідності, недоторканності і безпеки) необхідно захищати саму Україну, оскільки відповідні захисти є взаємопов’язаними. Проте непотрібно руйнувати правосвідомість українського народу!


Слава Україні!

Героям слава!


bottom of page