top of page
  • Фото автораdemidont.com

Строк подачі інформації про кінцевого бенефіціара продовжено


Всі, хто не встиг подати відомості про кінцевого бенефіціарного власника, можуть видихнути з полегшенням. Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

  • Цей Закон продовжує на 9 місяців термін надання інформації про кінцевого бенефіціарного власника;

  • визначає, що інформація про кінцевого бенефіціара не подається, якщо засновниками юрособи є виключно фізичні особи, які є кінцевими бенефіціарними власниками;

  • виключає необхідність двічі подавати нотаріально засвідчені копії документів кінцевого бенефіціара.

Запропоновані зміни пов’язані з великою кількістю юридичних осіб, які мають подати держреєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності, а також у зв’язку із коротким строком виконання запровадженого обов’язку, що призводить до суттєвого збільшення навантаження на державних реєстраторів.


Забігаючи наперед, вважаємо, що консолідація інформації про кінцевих бенефіціарних власників повинна сприяти змінам в господарському законодавстві, а також спрощенню процедур банкрутства.



bottom of page