top of page
  • Фото автораdemidont.com

Шлюбний договір

Все частіше майбутні чоловік та дружина бажають перестрахуватися і перед одруженням (після того, як подали документи на укладення шлюбу) укласти шлюбний договір. Це зовсім не означає, що Ви не довіряєте один одному - це просто додаткова гарантія того, що все, набуте Вами за час до одруження, залишиться Вашим, і всі значущі надбання після одруження (заробітна плата, цінне майно), також будуть Вашими на випадок виникнення небажаних обставин.


Такий договір можна підписати також після укладення шлюбу. Для цього Вам потрібно звернутися до нотаріуса.

Шлюбним договором регулюються майнові відносини між подружжям, визначаються їхні майнові права та обов'язки. Шлюбним договором також можуть бути визначені майнові права та обов'язки подружжя як батьків. Тобто Ви можете прописати, хто повинен утримувати дітей.


У шлюбному договорі може бути визначене майно, яке дружина, чоловік передає для використання на спільні потреби сім'ї, а також правовий режим майна, подарованого подружжю у зв'язку з реєстрацією шлюбу.


Однак шлюбний договір не може регулювати особисті відносини подружжя, а також особисті відносини між ними та дітьми. Це означає, що шлюбний договір не може містити положення про те, як часто Ви будете ходити на побачення чи забирати дитину зі школи.


Якщо шлюбний договір укладено до реєстрації шлюбу, він набирає чинності у день реєстрації шлюбу.

Якщо шлюбний договір укладено подружжям, він набирає чинності у день його нотаріального посвідчення.


bottom of page