top of page
  • Фото автораdemidont.com

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом (частина 2)


1️⃣ Визначено особливості здійснення оплати за трудовим договором з нефіксованим робочим часом:

🔹 Заробітна плата виплачується працівникові за фактично відпрацьований час.

🔹 За відрядної системи оплати праці заробітна плата виплачується працівникові за фактично виконану роботу за встановленими у трудовому договорі з нефіксованим робочим часом відрядними розцінками.


2️⃣ Встановлено мінімальну тривалість робочого часу працівника, який виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, - 32 години протягом календарного місяця.


❗️Важливо: якщо працівник протягом календарного місяця виконував роботу менше 32 годин, йому повинна бути виплачена заробітна плата не менше ніж за 32 години робочого часу відповідно до умов оплати праці, визначених трудовим договором.


3️⃣ Обовʼязкова виплата заробітної плати за відрядної системи оплати праці у розмірі не меншому за розмір заробітної плати працівника відповідної кваліфікації, оплата праці якого здійснюється за погодинною системою, за 32 години робочого часу - у разі ненадання роботодавцем роботи відповідному працівникові.


4️⃣ Передбачено умови залучення такого працівника до роботи поза межами базових днів або годин:

🔹 наявність відповідної згоди працівника

🔹 оплата у розмірі, не меншому ніж передбачено умовами трудового договору, а у разі перевищення нормальної тривалості робочого часу – здійснюється доплата відповідно до вимог КзПП (ст. 106).


5️⃣ Працівникові дозволено укладати трудові договори з нефіксованим робочим часом з декількома роботодавцями та такі роботодавці не можуть забороняти або перешкоджати в укладенні відповідних договорів з іншими роботодавцями.


❗️ Важливо: виконання роботи на умовах нефіксованого робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.



Слава Україні 🇺🇦


bottom of page