top of page
  • Фото автораdemidont.com

Транзитна віза в Україну

Чи задумувались Ви над тим, наскільки іноземцям складно потрапити в Україну?


Сьогодні ми пояснимо, які візи існують для в’їзду в Україну, та ознайомимось із транзитною візою.


Рішення щодо оформлення візи приймається в установленому порядку наступними органами:

1. дипломатичним представництвом або консульською установою України, 2. Міністерством закордонних справ України або 3. представництвом Міністерства закордонних справ України на території України.

Правила оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію визначають, що візи залежно від мети поїздки поділяються на такі типи:

1. транзитна віза; 2. короткострокова віза; 3. довгострокова віза.

Транзитна віза

Транзитна віза оформляється іноземцям та особам без громадянства у разі транзитного проїзду через територію України до третьої держави, а також здійснення транзитного перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом.

Транзитна віза оформляється як разова, дво- та багаторазова на період, зазначений у документах, що є підставою для оформлення такої візи, але не більш як на один рік, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. При цьому строк перебування на території України під час кожного транзитного проїзду через її територію не повинен перевищувати п’яти діб.

Додаткові документи для оформлення транзитної візи

Для оформлення транзитної візи, подається один з таких документів:

1) документ, що підтверджує транзитний проїзд (віза до третьої держави (у разі потреби), проїзний квиток тощо); 2) документ, що підтверджує транзитне перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом; 3) ліцензія на здійснення міжнародних перевезень, видана відповідним компетентним органом іноземної держави.

Для повного переліку документів, які слід подати для оформлення транзитної візи, звертайтеся за консультацією до Адвокатського Бюро “Демідонт і партнери” за телефоном +380670773399.

bottom of page