top of page
  • Фото автораdemidont.com

Постійний арбітражний суд в Гаазі - для кого і для чого ?

Не довіряєте державним суддям? Є інший спосіб захистити свої інтереси - за допомогою міжнародного арбітражу. Є різні організації, які здійснюють таку діяльність. Сьогодні ми Вас познайомимо з Постійним арбітражним судом в Гаазі.



Постійний арбітражний суд було засновано в 1899 році. Це найперший такий суд, що керувався не національним законодавством, а міжнародним. Зараз суд керується своїми власними правилами - версією 2012 року. Якщо Вам до душі те, як вирішуватиметься спір за такими правилами - Ви можете прописати в договорі, що у випадку виникнення спору між сторонами спір буде вирішуватись Постійним арбітражним судом в Гаазі.


Ось ці правила російською - https://docs.pca-cpa.org/.../PCA-Arbitration-Rules-2012...


Звичайно, це дуже дороге задоволення, бо арбітражні кошти сягають тисяч євро, проте якщо Ви володієте великим бізнесом або є керівником великої організації і маєте справу з державними установами або міжнародними організаціями - важливо, щоб суд був неупередженим і не прив’язаним до національного права лише однієї сторони.


Хто може звертатись в Постійний арбітражний суд?

- Держави

- Державні організації

- Міжнародні організації

- Приватні особи


Які переваги розгляду справи Постійним арбітражним судом?

- Сторони самі визначають арбітрів

- Імунітет від державної юрисдикції

- Змога змінювати позовні вимоги і подавати зустрічний позов на будь-якій стадії арбітражного процесу


Якщо Вам цікаво дізнатись більше про міжнародний арбітраж - рекомендуємо сайт Постійного арбітражного суду - https://pca-cpa.org/


bottom of page